Föreläsningar
Omtyckt och inspirerande föreläsare som har en passion för att omsätta forskning till praktik. Fokus ligger på att hjälpa chefer och medarbetare att bryta gamla tankemönster, utmana sina egna föreställningar och hitta nya vägar för att lösa problem. Hon utrustar organisationer med de verktyg som behövs för bygga psykologisk trygghet och på så sätt driva innovation och förändring.

Finns att boka för både föreläsning och seminarie/work shop. Allt från en timme till en heldag. Kan hållas på både engelska och svenska.
Nedan följer exempel på föreläsningar som Anna håller:
Nycklarna till motivation
– om hur vi bättre kan förstå begreppet motivation och om hur vår egen och andras motivation fungerar. På så sätt kan vi hjälpa oss själva och varandra att lättare nå våra mål.
Motivation och bristen på motivation är grunden till mycket av det vi gör och säger. Hur kan vi då förstå begreppet motivation? Vad är det och vad grundar den sig på? Hur kan vi påverka vår egen och andras motivation?
Det finns ett vanligt missförstånd om att motivation är samma sak som att vilja. Men det handlar ännu mer om att tro sig ha förutsättningarna att göra det. Ibland är det hinder som måste undanröjas, kunskap som behöver inhämtas eller erfarenhet som behöver skaffas. Ibland sitter det i huvudet. Vi kan, men vi tror inte att vi kan. Att kunna skilja på när bristen på motivation beror på yttre eller inre förutsättningar är lättare än vi tror.
Baserat på forskning om motivation, samtalsmetodik, samarbete, ledarskap och retorik avslöjar föreläsningen nycklarna till motivation och lär ut grunderna i samtalsmetodik och coachande samtal.
Allt kommunicerar
– om hur vi ökar vår medvetenhet om vilka signaler vi sänder ut. Hur vi kan bli tydligare, mer trovärdiga och roligare att samarbeta med.
Det är roligt att samarbeta bra och det ger resultat. Mycket av hur vi samarbetar beror på hur vi kan kommunicera med varandra. Vad vi säger har förstås betydelse. Men ännu större betydelse har HUR vi säger det. Och vad vi inte säger… Det går att öka vår självmedvetenhet och förståelse kring hur vi uppfattas och vad vi kommunicerar med mimik, kroppsspråk och inte minst tonfall.
Föreläsningen fokuserar på när och hur vi ger varandra konstruktiv och effektiv feedback, hur vi bör variera vårt kroppsspråk för att med eftertryck förstärka det vi försöker kommunicera. Hur vi kan undvika missförstånd och hur vi hanterar och navigerar vår kommunikation när vi tycker olika.
Baserat på forskning om motivation, samarbete, ledarskap och retorik belyser föreläsningen vikten av att välja vårt sätt att kommunicera med varandra beroende på vad vi vill åstadkomma. Handfasta råd och teorier blandas med övningar och träning.
Det autentiska ledarskapet
Vad är det som gör att vissa ledare når ut med sitt budskap, får andra att vilja prestera sitt yttersta, skapar psykologiskt trygghet där alla vågar vara öppna och ärliga, bygger modiga team som tillsammans testar nya saker och tar hand om varandra samtidigt?
En ledare som är transparent och ödmjuk, har en tydlig moralisk kompass som genomsyrar både agerande och beslut samt har god självkännedom kan åstadkomma just det. Hur blir man en sån ledare?
Föreläsningen belyser både vad det autentiska ledarskapet innebär, vilka resultat det kan ge och hur vi blir autentiska i vårt ledarskap. Teorier och forskning på motivation, prestation och psykologisk trygghet blandas med handfasta tips och tekniker.
Innovationens kraft
– om hur innovation är en helt naturlig del av att vara människa. Människans medfödda nyfikenhet, starka överlevnadsinstinkt och förmåga att samarbeta i stora antal har drivit en utveckling som inte går att jämföra med någon annan art. Den kraften finns och genom att låta människor få använda sig av den i vardagen kan vi skapa verkligt positiv förändring och utveckling tillsammans.
I ett sammanhang där vi ges möjlighet att tänka konstruktivt kring vår uppgift och omvärld, uttrycka idéer och tankar utan rädsla för negativa konsekvenser och får möjlighet att samarbeta för att pröva och testa varandras idéer, växer en glädje och tillfredsställelse fram som gör det roligare att gå till jobbet. Det ger oss energi att hugga i och hjälpa till, att tänka utanför vår egen arbetsuppgift och hjälpa varandra framåt.
Att bygga ett innovationsklimat där innovation och det dagliga arbetet möts är både svårt och lätt att ådstakomma. Vilket ledarskap behövs? Vilka medel behövs för att skapa förusättningarna?
Föreäsningen fokuserar på det praktiska arbetet bakom lyckat innovationsarbetet, skillnader och likheter mellan att arbeta med förändring och innovation. Hur vi alla är innovativa i grunden och hur vi gör för att plocka fram det hos andra och oss själva.
Baserat på forskning om innovation, motivation, samtalsmetodik, samarbete och ledarskap och hämtar exempel från mångårigt arbete med att hjälpa organisationer bli mer innovativa.